A fáraók üzenete

Úgy elindulni a világ legtitokzatosabb pontja felé, hogy álmomban épp tejben és vajban fürödtem mint Kleopátra egy négyszögletű kádban, ahova virágszirmokat és illatos fűszereket szórtak a vízbe és kellemes szirén énekükkel szórakoztattak az erre rendelt embertársaim, kicsit belém bújtatta a kisördögöt és próbálom kiélvezni akár az utolsó pillanataimat is. Mert az élet szép. Úgy látom az életet és a körülöttem lévő dolgokat, ahogyan én szeretném. A rózsaszín még rózsaszínűbb, az emberek pedig önmaguk felelősségére formálják magukat és környezetüket. Nem konfrontálódom, hagyom mindenki lelkiismeretére, hogy  aszerint lássa világát és környezetét, ahogyan azt akarja látni. Befolyásolni se szeretnék senkit sem rémmesékkel, sem saját tündérek szőtte álmommal. Csak szólok, hogy így egyszerűbb és élhetőbb.

Arról megnyugtatnak helyi kollégáim, hogy a krokodilok már nem jönnek el Assuánon túl, mert a gát előtt van egy nagy rezervátum ahol zárt rendszerben élhetnek az állatok. Tehát marad az egyetlen riogatási eszköz, a Fáraó átka!


Amikor elkezdtem a blogomat a Leszek a szemed a világra címmel, nem gondoltam volna hogy kedves útitársam megtalálja a szemem a Királyok völgyében egy kerek kő formájában, és tudom hogy ez Nefertiti elveszett szeme, aki nevének jelentése: "és a szépség megérkezett".Voila! 
Nefertiti mellszobra a németországi Neues Múzeumban található
A királynénak semmi köze a Királyok völgyéhez, csupán a megtalált szeme és szépségpraktikái keltik föl kíváncsiságomat.
"A királynő a napját illatos, gyógynövényes fürdővel kezdte." Stimm. 
"Ezután bőrét agyag és hamu keverékéből készült masszával lágyították, majd olajokkal ápolták a testét. A masszázs minden napjának része volt. " A francba.... Ezt még pótolni kell!!!!
"Szemét korommal és porított drágakővel festette. Kevesen tudják, hogy az egyiptomiak szinte kivétel nélkül parókát hordtak, a nők is, és alatta teljesen kopaszok voltak." Pfffff.....
Fura dolog ez az egész halál köré tupírozott mítosz, így még ötven fokban is rázni tud a hideg. Engem nem a sziklákba vájt sírok fognak meg és a barlangokban beállított szarkofágok, hanem a természet csodálatos völgye, körös körben sárga hegyekkel, furára formázott csúcsaival és máladozó falaival. A kamrákban tilos a fotózás, így most nem teszem ki azt a stikában ellőtt pár fotót amit Isten bocsásson meg nekem szégyellek is, de nem lennék én aki nem kisértené meg a fáraó átkát immár másodjára. Tulajdonképpen az első Királyok völgye látogatásom után egy fantasztikus szerencseszéria ért munkában és szerelemben egyaránt, lassan Királyok völgye függő leszek, és a Királyok völgye tőlem lesz függő...
Amint beiktatták a fáraót, elkezdte sírját építeni. Bele kellett húznia az uralkodásba és sokáig kellett trónon lennie ha azt akarta hogy a nyugvóhelye elkészüljön. Most itt eszembe jut pár morbid vicc, de nem kísértem Tutanhamont, főleg mert Howard Carter óta tudjuk hogy a múlt tisztelete könnyebbé teszi a jelent és építi a jövőt. Tutanhamon sírja állítólag nem az átok miatt nem látogatható.... Szegény fáraó, megpróbálta visszaállítani a több Isten hitet, mire a papok kegyvesztetté nyilvánították, a sors pedig úgy kárpótolta, hogy a legismertebb fáraó lett. És itt eszembe jut hogy a jövő generációja úgyis méltó helyére helyezi a múltat.
Merempthah - II. Ramszesz fia, Tauszer - II. Széti felesége és IV. Ramszesz sírját nézzük meg, és megtudjuk hogy minden ami színes és dombormű az eredeti. Jobban szemügyre véve, a falra applikált jeleket vékony falanyagra vésték, és ezeket a vékony képeket ragasztották föl a falra. Mindezt több méteres magasságban és szélességben. Új értelmet nyer idegenvezetőnk yallah, yallah szólítása, benn a miniatűr folyosón nézem a díszes rajzokat, az óriási kőtömböket és hallom a munkafelügyelő hangját, mert sürget az idő, a fáraó beteg, el kell készülni a sírral, a teve bedurcizik a sivatagban, a pásztor nógatja, yallah, yallah, a csacsi csökönyös, yallah, yallah.... és a turista nyűgös, de a checkpointnál várnak, yallah, yallah...... 
Merneptah sírja, ahol zsidó sztélét találtak, ebből lehet tudni, kb. mikor vonultak ki a zsidók Egyiptomból
Itt kezdődött minden. Egyiptom aranykora egy olyan nő irányítása alatt aki később I. Erzsébet személyében reinkarnálódott a ködös Albionban. Ahogy Angliában I. Erzsébet volt az erős kezű, határozott és céltudatos vezető, aki erős marokkal tartotta kordában nemzetét és a környező országok acsarkodásait hárította, úgy védte országát, népét és teremtett értéket Hatshepszut királynő, mint talán a világ uralkodóinak összessége sem. Érdekes a párhuzam, leborulok a nagyság előtt, az utókor felismerte értékét és elgondolkodom az örökkévalóságon, amíg földi életünkben talán a divat nem értékeli tetteinket, az utókor felismeri azt és ha jól tettük dolgunkat, legyen az életünkben felfoghatatlan, rossz vagy nem helyénvaló, a jövő generációi eldöntik és méltó helyére helyezik az utókornak. 
46 lépcsőfok Maat lánya szentélyébe

sose látunk le, csak a végtelenbe

A templomot nem vájták, hanem formázott kőből építették. A sziklahegy elé felhúzott templomot több mint valószínű a háttérként szolgáló hegyből építették föl, a hegy elé, és ki tudja van-e bajárat azon is túl....

Hatshepsut temploma

Elhaladunk II. Ramszesz, IV. Totmesz és III: Ramszesz halotti temploma előtt, kérdezem kísérőinktől, hogy egyedül, a saját ritmusunkban bejárhatjuk-e egyedül a környéket, válasza olyan részletes és mindenre kiterjedő volt, hogy külön bejegyzést igényel. Viszont álljon itt egy vers a hely szellemének az 1800-as évekből arról a fáraóról, aki:
"a Hatalmas Bika, Egyiptom Védelmezője, az Idegen Országok Megfékezője, az Években Gazdag, a Győzelmekben Nagy Amon Szeretettje" volt:

Percy B. Shelly: Ozymandiás (II. Ramszesz görög megfelelője)
Egy messzi vándor jött, ki ős romok
Felől regélt: A pusztán szörnyü két
Nagy csonka láb áll. Arrább lágy homok
Lep egy kőarcot. Homloka setét.
A vont ajk vén parancsszóktól konok,
S vad szenvedélye még kivésve ég
A hűs kövön, bár, mely véste, a kéz,
S a szív, hol dúlt e dölyf, temetve rég.
A talpkövön kevély igék sora:
"Király légy bár, jöjj és reszketve nézz:
Nevem Ozymandiás, urak ura."
Más semmi jel. A roppant rom körül
Határtalan szélesre s hosszura
A holt homoksík némán szétterül.
( Tóth Árpád fordítása)

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr613608389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása