Egyetlen kincsük a vendégszeretet!

Jázminillatú szép jó reggeeeeeeelt Egyiptom!

A méz olyan a reggelinél mint Micimackó csuporjában a ragacsos massza, félő hogy a hétvégén beszorulok valamilyen nyílásba.... Van még juharszirup, narancs lekvár, zöld lekvár, sok-sok lekvár.... A mai nap színe a sárga, sárga a pólóm mint Micimackónak és sárga a tengeralattjáró a Beatles dalban. Kimegyünk a vízre és Micimackóból átvedlek Némó kapitánnyá.

 

Verne hősnő akcióba lendül

 

Megállapíthatom hogy Agatha Christie mellett Verne Gyula is velünk van, és a helyi stáb akik udvariasságbol, szellemességből, segítőkészségből, mókázásból jeles!  Adott a nyílás, a függőleges lépcsőn masírozunk a Naitilus gyomrába és akár 25 méterre is lemerülhetünk. Tegnap a levegőben, ma a víz alatt, jó lenne már két lábbal a földön is lenni :)

 

Le a Nautilus gyomrába

 

A színek megváltoznak az egyre mélyülő világosságtól

 

Olyan mint egy repülőgép orra

 

Oldalról bekúszik a cápánk, a halak játszótere jobban felszerelt mint egy 5. kerületi Eu-s szabványnak megfelelő biztonsági kamerával őrzött milliókból fejlesztett gyerekparadicsom.
Van fürge, villás farkú, csíkos, csücsöri szájú, ikrát húzó, áramvonalas testű, sárga, átlátszó, leharapott farkú.... hal. Az ikrát húzó folyamatosan a búvár körül sertepertél, az anyai ösztönök működnek haléknál is.... Levegőbuborékok törnek a felszín felé, jó lenne belebújni a cseppbe és csillogva felpörögni a felszínre....
Ezeknek a csíkosoknak cuki csücsöri szájuk van

 

A cápa!

 

 

 

Ezek ártalmatlan medúzák, én tudom!
Pár éve voltam Egyiptomban és snoorkeleztem a Vörös-tengerben, medúzák úsztak körülöttünk. Vezetőnk, egy profi búvár biztosított bennünket hogy nyugodtan meg is simogathatjuk őket. Nem tettem. Otthagytam neki ezt a kéjes örömet, én inkább úgy döntöttem mást simogatok szívesebben.
Tiszták, szelídek, édesek, a karmuk pedig puhán bebújtatva a rózsaszín párnácskákba
Na szóval ez a tengeralattjárózás úgy működik, hogy van egy tengeri kiállítás, ahol van kitömött és preparált, műanyag és színes élővilág bemutató három teremben, ezt illik megnézni, inkább itt mint hazavinni a tenger mélyéről és otthon. Korallt és kagylót nem lehet az országból kivinni!!!! Nemzeti vagyon és sajnos vannak olyan "állatok" akik letörik a természetes környezetükben akármekkora darab élőlényeket, korallokat, kagylókat, és hazaviszik őket.... No comment... Egyszer eljut az emberiség arra a pontra amikor tudomásul veszi, hogy minden helyben kifejlett dolog azért jön létre élő környezetében, mert oda való. Az elefánt agyara az elefánthoz, a korall a tengerbe és a piramis köveitől nagy a világ egyik leghatalmasabb csodája.... Mikor a kiállítással végeztünk, elvisznek körülbelül 30 percnyire a tengeren egy ott horgonyzó hajóhoz, ahonnan átszállítanak a sárga tengeralattjáróba. Nekem megesküdött a kapitány, hogy 25 méterre mentünk le, én örülök a 15 méternek is.
 A Sindbad Aqua nem közvetlen tengerparti szálloda, íme a tengerpartja, ami körülbelül 700 méterre van (női becslés) a parttól
Nem mondom hogy nem sajnáltam őket, de az orvosi szobában is áll egy csontváz és az öcsémnek lepkegyűjteménye volt....

 

 A sárga tengeralattjárók
Az egyik kollégánk vezette éppen a hajót. Te is vezetheted!

 

A tengeri kikötő, átszállási pont
Délután indulunk a sivatagba, amiről tudni kell, hogy a nagy homokdűnés sivatag Nílustól nyugatra van, ez a rész kősivatag....Vörös tenger menti hegységnek hívják ezeket a gyűrött, kócos barna kőkolosszusokat.  A klíma miatt már nincs errefelé se oroszlán se krokodil. A Nílus völgye régen szavannás volt most már sivatagos.
Vörös tenger menti hegység

 

Túl a quadoláson, buggyzáson 

 

 

Egy David Lynch film előkészületei

 

A beduin falu turistáknak bemutatott része
És itt van velünk Rejtő Jenő is és a láthatatlan légió. A kvadozás rejtelmeibe merülés előtt kéretik a Nasa által kifejlesztett naptejjel kívül - belül krémezkedni, majd felülni a csődörre és berúgni azt. Nem kellett volna a pálinka se előtte fertőtlenítőnek, csak a torkom bedurrant a légkonditól és tudom hogy az összes extrém sportnál visítok, a hangszálaimat kímélendő a lassabb quados csapatot választom. Választottak. Először csináltam és óvatosan. Aztán belejöttem és rájöttem az ízére. Olyan mint a lovaglás.... Egyenes derék, comb összeszorít és vágta!
Olyan jól csináltam hogy öt perc múlva már egy buggyban ültünk mint a nagysasszonyok sállal bebugyolált fejekkel. De még így is homokos a legapróbb sejtem legkisebb hajlata is.
És nincs vége.... Totalcar tesztvezetés egy dzsipben át a sivatagon az Atlas hegysékig....

 

A beduinság egy életforma, nem minden arab beduin és nem minden beduin arab.
Vajas kiflit kapunk itt. Tudom hogy errefelé nagy kincs az étel, üdvözlőitalnak pedig helyi teát szolgál föl egy kisfiú olyan fém virágmintás poharakban, amilyenekkel gyerekkorunkban a babaházat szereltük föl. 

 

 

A beduinok holdtisztelő emberek voltak. Idegenvezetőnk azt is elmeséli, hogy az iszlám a keresztény és a zsidó vallás keveréke. Érzékeny téma ez nekem, nem tisztem eldönteni hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás, egyet viszont tudok, errefelé ezt a nézetet vallják. Betartják a vallási rituálékat, élnek a saját hagyományaikkal, melyek össze- és biztonságban tartják őket. A szociális hálót Egyiptomban a vallás megoldja. Szokás adakozni, adni a szegényeknek, a rászorulóknak és a nincsteleneknek. És mindenki eldöntheti hogy adományból él vagy tesz azért, hogy ő adhasson. Nekem mindig nagy talány volt a Kába kő és most megtudom, hogy ez az eredendő bűn köve, amikor Éva vétkezett és rájött hogy rosszat csinált, hát mit csinál egy nő? Sír. Ahogy így pityergett vagy hisztizett vagy zokogott Évánk, rácsöppent a könnye a kőre, így lett a megbocsájtás köve a rituálé amikor Mekkába zarándokolnak a hívők bocsánatért és engesztelésért bűneikért.
Beduin asszony lepényt süt

 

Dervis tánc csodálatos, izgalmas és gyönyörű

 

Mindent láttam benne, a fohászt,a születést, a változást és a magasságos dicsőségét

 

Itt épp a kendőt veszi le a szeméről

 

Ledobja fölösleges ruháját, megszüli gyermekét, a nővé válás, és a felelősség tánca
Még mindig többnejűség van, nem fogyasztanak alkoholt, az itt élő keresztényeket alkalmazzák a helyi alkohol előállítására. Arany viselése tilos a férfiaknak.
Ma van a ramadan első napja!!!! A Ramadan végén már érzékenyebbek a helyiek, figyelmeztet idegenvezetőnk. Azért ez egy nagyon komoly egy hónapos böjt, ebben az országban, ahol a 40-45 fok árnyékban is kibírhatatlan, víz nélkül meg hihetetlen.
Egyiptomban eredetileg nem éltek arabok, a 7. században hódították meg ezt a területet a Jemen környékéről származó nomádok. Eredetileg törzsekben éltek és Mohamed volt az, aki a törzseket össze tudta hangolni.

 

Végül bemegyünk a terráriumba ahol Khaled benyúl a királykobrához aki azonnal felhergeli magát meg engem. Tudtam hogy Thassos után nem menekülök a kígyóktól, de hogy ilyen messzire futok azt gondolni se mertem volna. A hegyekben van varánusz, teknős, kiskígyó, nagy kígyó, rózsaszín kígyó és lavórban fetrengő kígyó .... Mindenki megnyugtatására skorpiót nem láttunk.,,
A mai nap konklúziója, egy olyan összeszokott életigenlés, ahol mindenki tudja a dolgát, yalla, yalla, gyerünk, gyerünk, mert mindent meg akarnak mutatni, mindent meg akarnak tapasztaltatni velünk, mert ezen a sivár térségen ez az egyetlen amijük van. A vendégszeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1413608395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása