Megérkezés Thassos szigetére

Voltatok már úgy hogy egész éjjel nem aludtatok, vagy legalábbis a se nem alvás se nem ébrenlét állapotában egy köztes létben lebegtetek és az szerint dőlt el a napotok, hogy milyen az ébredés, milyen feladatok lesznek és mit kell prezentálni aznap, hogy dolgunk végeztével menjünk nyugovóra? Ha kellemetlen feladatok várnak ránk, akkor nyűglődünk, bosszankodunk és mindent elkövetünk hogy ezt más tudtára is adjuk és hogy minél hamarabb este legyen. És ilyenkor szokott lassan elérkezni az alvás ideje.

De ha aznap megláthatod a tengert, akkor az alvás és nem alvás kiegyenlítődik a víz tükrével, összeolvad a látóhatárral és a kék égi színeivel. Főleg mi, kék szeműek vagyunk érzékenyek a kék minden árnyalatára, ebből merítve energiát és motivációt. Főleg Görögországban kék szeműnek lenni kiváltságot jelent és biztosítékot arra, hogy pörög a komboloi, de nem akarok előre menni, a kompra szállás gyönyöreiről ejtenék pár szót.

Keramotiba érkeztünk magyar idő szerint 12.00 órakor, ami helyi idő szerint nyáron + 1 óra, vagyis 13.00. A komp olyan pontos precíz időzítéssel indult, amit álmodni se mertünk volna. Jöttünk, felszálltunk és indultunk. Tehát ha helyi idő szerint 1 órakor érkezünk, akkor biztosan megy komp. És végül a pontosítás kedvéért, három óránkénti megállóval, azonnali kompcsatlakozással, délután három órára időzített de természetesen későbbi indulással Budapestről, két csodálatos sofőrrel az utat 23 óra alatt tettük meg.

 

 

 

 

 

Úgy ette meg a teherautókat, buszokat, személyautókat az óriási hajó, mint amikor én tömöm kétpofára kedvenc ételeimet azzal a különbséggel, hogy én válogatós vagyok, a komp nem az. Minket is befalt a gyönyörű, kényelmes központi bárja és szomjasan nekiestünk Mythos kínálatának. Mythos Görögország kedvenc söre, kellemes, könnyű és frissítő. Az út jó társaságban kellemesen és gyorsan telt, Limenasban, a sziget fővárosában egy óra alatt voltunk sirályok kíséretében. A kikötőben vendégvárónk képviseletében Barbi arcú Timi várt, az idegenvezetőnk, és akkor már megnyugodtam hogy jó helyen vagyunk. Csak belegondoltam ha egyedül megyek egy távoli helyre ahol még a betűk is mások, nálam benne van a a pakliban hogy eltévedek. Mindig kell valaki aki vár, mindig jól esik a törődés, és mindig jó érzés a biztonságba menni. Még a hátizsákos utazó is befoglalja előre az Airbnb szállását vagy a kanapét, ha nem teszi, maximum a pályaudvaron alszik. Itt nincs pályaudvar, nincs villamos, hajók vannak, autók, és buszok. 
sörözés előtt

 

sörözés után
A komp potom 10 euro (utólag tudtam meg hogy oda-vissza), kényelmes, gyors, és a tenger olyan nyugodt, hogy akár úszva is meg lehetne tenni a szárazföld - Thassos távolságot.
Thassos Görögország legzöldebb szigete. Nem, nem Korfu. ha valaki ezt mondta, tévedett. Én láttam. Az egész sziget egy 100 km kerületű hegymassza, olyan gyúrt tészta, amibe mama öklének nyomai vannak mielőtt cipót formálna belőle. Macedónia smaragdja, ahol Zeusz szerelmes lett Európébe, fehér bika képében elrabolta a lányt, a testvérek elmentek megkeresni, az egyikük, Thassos ezen a szigeten telepedett le mert szégyellte kudarcát, és nem akart Europé nélkül hazamenni, így a szigeten ragadt. Az ő nevét viseli Thassos szigete a mai napig. Elgondolkodom, hogy amikor elindultam a nagyvilágba, vajon miért ragadtam le Budapesten?  Megtalálom-e a saját lakatlan szigetemet és mit kell ahhoz tennem hogy szigetet nevezzenek el rólam? Ma már úgy gondolom semmit, lecsúsztam erről a lehetőségről, csak Nisida Kinira szigete került magánkézre a környéken, egész ottlétem alatt azt lestem, mikor kerülünk olyan szögbe hogy megnézhessem a sziget másik oldalát, hátha ott egy helikopter leszállópálya vagy kacsalábon forgó palota vagy luxuskikötő látszik. De nem, ezek a gazdagok vagy a hegybe vésnek biztonságos bunkert, vagy csak úgy jól esik birtokolni egy szigetet és a természetre bízzák felülvigyázását. 
Nisida Kinira szigete magánkézben

 

És a nap fénypontja az úgynevezett komboloi, amit pörgettyű-forgattyúnak neveznek, semmi köze vallási rítusokhoz, csupán nyugi madzag, stresszoldó kapaszkodó, főleg amikor a kávézókban a férfiak meglátnak egy jó nőt, akkor minél erőteljesebben pörgetik, annál bombázóbb a nő. Szerintem Kavalában a mai földrengést a mi csapatunk 16 hölgye okozta, akik bejártuk a szigetet..... A hullámok biztos hogy elérték a 100 kilométeres hatósugarat, rezonanciát okozva a szárazföldön.

 

A szigeten híres az oliva termesztése és feldolgozása, méz és annak minden variációja méhektől a mézes gyümölcsig, a diótermesztés, márványbányászat.... De erről majd később. Hogy miért menj Thassos szigetére nyaralni?   Mert szárazföldön megközelíthető, mert olyan kedvesek az emberek, hogy méterenként elérzékenyültem a törődéstől és a figyelmességtől, mert magyar turista ritka holló arrafelé, mert a táj tökéletes, izgalmas és üdítő, mert normális árak vannak, mert a közbiztonság egyenlő a megtalált és visszaszállított laptoppal, a nyitva hagyott kocsikkal, és a raklapra pakolt márványtömbökkel, oliva prések, áruk, táskák és értékek pedig nem tűnnek el. 

Az utazásért és a megtapasztalt görög vendégszeretetért köszönet a Christian Tour Utazási Iroda budapesti irodájának.

A meghívásért köszönet a World Tours Utazási Irodának.

A képek minősége nem adja vissza az élőben látható eredetiséget. Az élmény azonnali megosztása késztetett arra hogy vállaljam a  megörökítést, esőben vagy tűző napon a hely beazonosítása végett.




A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8813608415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása