Ha hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez....
Nem tudom hány óra van. Mivel sosem hordtam időmérő eszközt, a versenyeket utálom mert teljesítményhez kötődnek nem pedig jó érzésekhez, csak úgy ébredek mint eddig, szabad akaratomból. Van egy motoszka érzés bennem, kisvörössel kapcsolatos, aki tegnap (és minden nap) kiment hajnalban friss képeket készíteni, olyan látványt megörökíteni, ami csak kora reggel látható. Ha ma is kimegy a Kishegyre a Kisvörös, azt nem hagynám ki, mert az itt van a ház tövébe, oda csak felszaladok, aztán nyugodtan csinálhatom a nemlétező dolgaimat.
Csak úgy, lazán, csipásan, fogmosás nélkül, indulás a könnyed kis dombra, látom kisvöröst a távolban, apró léptekkel halad fölfele. 10 méter után szuszogok. Különben is hangosan szuszogok, visszanézve a videofelvételeket, mostani légzőszervi hangom felér egy asztmás rohammal. Kuss, én így csinálom. Mondom magamnak. Csak az első lankáig, az első vízszintes teraszig. Felérek. Lenézek. Szédülök. Nincs tériszonyom, de mégis van. Aztak*va!!!! Kisvörös fentről integet, jókedvűnek látszik, na nehogy már lepipáljon, engem sportembert, rátámaszkodom combomra és nyomom bele a talajba a lábam, negyvenöt fokos szögben ráhajolva, mert olyan meredek a hegy, hogy szinte csúszok visszafelé. mert már megint a hajópadlón karcolást nem ejtő sima talpú cipőmbe jöttem, de hát harmatos a fű, ez a cipő vízhatlan, a bakancs különben is meleg. És tényleg csak fel akartam szaladni....
Kaptatok fel, már félúton is gyönyörű a kilátás, pár nap után az ember egy hullámhosszra kerül azzal akitől függ, érzem Bea megcélozta a túloldalt, hadd lám mi van ott, megyek utána, nekem is látnom kell igaziból, nem pedig majd a lencse jóvoltából. Érezni akarom a szagát, tapintani a frissességét és hallani hangjait. Van itt egy állat, és félelmetes még csak belegondolni is, de a hangból ítélve egy óriáskígyó, a le nem kaszált rét magasan növő növényei közül sziszegő hangot ad ki. És csörrent hozzá. Egy igazi csörgőkígyó! Nem félek, mert ezen a sávon ahol mi megyünk le van kaszálva a fű, a le nem kaszált részről meg ha előugrik, csak meglátom.... 
Érdekes ahogy menet közben belemászik a fejembe a fáradtság, a lustaság, a nyűg és a kifogás, és kb háromnegyedenként megállok, hogy na jó, itt befejeztük, minek, a túloldalon is hegy van, aztán jön egy isteni sugallat, ami lehet a versenyszellem, lehet az ego, lehet bizonyítási vágy és akkor csakazértis! És végül fenn vagyok. Nem a látvány ragad magával, talán túl sok természetfilmet láttam már, hanem a megcsináltam érzése. Minden elért célom után, maga a cél elenyészik, helyét átveszi a büszkeség, az önbecsülés és a vállveregetés.

Lefelé repülök mint a madár, térdesek figyelem, csak óvatosan!!!! A térdesek tudják hogy miről beszélek. Én is térdes vagyok, de most nem fáj. Új szezonban szokott az első futás után fájni, amikor még nincsenek bejáratva az izületek és porcok.
Délutáni program a reggeli túránk hatványozott része. Elindulunk Csabával és egy hagyományőrző lánnyal egy Suzuki terepjáróval valahova, amiről félúton kiderül hogy egy kaland lesz és soha többet nem kérdezzük meg hogy mit fogunk mi itt csinálni. Csaba a hegy tetején még rá is játszik mint Tunéziában a beduinok a jeep-túrán, fel a buckára, csak a szokásos arab kiáltás hiányzik, majd orral lefele meredeken, sebesség kioldva, hadd guruljon. A hangért kárpótol Csaba a Naskalaton egy jó hangos és hosszú visszhanggal. A Naskalat a Csíki - havasok legmagasabb pontja a maga 1550 méterével. Ez a Csík vidék különben is a legek hazája a 30 méteres völgyével, amiben a faluk - települések terülnek el, mert máshova nem tudnak építkezni, ezért ilyen hosszúak a lakott vidékek. 
A négykerék meghajtás velőtrázóan repít följebb és följebb, hátul nincs ablak az autón, érezni hogy benzines. Benzines mert benzin szagot érzek. Ha egy Suzuki terepjáró dieseles, az engem nem érdekel, a szag akkor is benzines. Pont. Jót nevetünk azokon akik képesek Peruig méregdrága utakra befizetni és felaraszolni szerpentineken, nekünk ez a szomszédban megadatik, privát idegenvezetéssel. Van egy-két juj, jajj, kapaszkodás, nyelvelharapás, majd megállapítjuk hogy ha valamelyikünk kórházba kerül és a doktor értetlenül nézi szerveinket, szólunk hogy a rázkódástól máshol is keresheti a májat az agyamban, a szivemet a fenekemben és a tüdőmet a kislábujjamban. 

Csak állunk a tetőn, kisvörös kihívás elé néz, siklóernyősök vannak fönn...

Figyelemre méltó az egyedi zummolás a svenkelés és a védjeggyé vált zárt optikás kezdés.

Innen fentről a Kishegy tényleg kicsi, jobb oldalról látom érkezni a nyájat, de a természet annyira nyugodt, stabil és biztos, hogy meglep Csaba üvöltése, hogy "Autóba!!! Jönnek a kutyák!!!!". Úgy vetem be magam a jeep-be, mint Farrah Fawcet a Charlie angyalai vígjáték verziójában, jól beverem a fejemet. Beveti magát Bea is hátra, majd kitör a pánik. Egyrészt a hátsó hiányzó ablak miatt, másrészt mert eltűnt az optika. Az optika az az a cső szerű kütyü, amivel hosszabbítani lehet a fényképezőgépet. Minél öregebb a fotós, annál nagyobb neki. Beának egy sima sminktáska méretű van. Ha meglenne. De nincs. A kutyák már körbeállták az autót, van egy hosszú lábú, fehér, azonosítatlan példány, nem éppen bizalomgerjesztő, az optika ha nincs meg hát nincs meg, túl kockázatos kiszállni, vagy megvárjuk a pásztort. Engem aggaszt a hátul hiányzó ablak. Forgolódunk, keressük a több százezer forint értékű kütyüt, Bea már indulna férfiembert próbáló bátorsággal, mikor rájövök mit keresünk és boldogan visítok föl a nálam lévő "neszeszer" láttán. Én tényleg azt hittem, hogy Bea magával hozta a sminkkészletét, és amikor elhangzott hogy olyan fekete táskában volt, akkor tértem magamhoz. Az esetet hősként konstatálom, hogy megmentettem kisvörös életét, mert ha nem találom meg magamnál a "táskát", akkor nincs meg az optika, ugye, és akkor kisvörösnek ki kell szállnia az autóból, a többibe belegondolni se merek.



Hazaértünk. Az izgalmak kimerítettek, esti csavargásra Hidegségbe nem fűlik a fogam. Inkább nézek ki a fejemből értelmesen, este pedig kicsit aggódom kisvörösér, aki nem bír hazaérni....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1013608439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő