Hogyan lettem utazó - kulisszatitkok

Előjövök a farbával, mert épp tegnap felmerült poénból, hogy ha nem mondok egyértelmű magyarázatot arra, hogy miből van pénzem utazásokra, akkor sajnos azt kell feltételeznie pár barátomnak, hogy pornózok. Habár túl a negyvenen - ha igaz lenne - a mai kor inkább felemelne ebbéli hitében, szenzáció éhes kéjsóvár telhetetlenségével, és még talán büszke is lennék rá....

Viszont anyám rossz szemmel nézné, és hála a közösségi oldalaknak, annak ellenére hogy anyu nincs fönn egyetlen platformon sem, mégis mindent jobban tud arról hogy hol járok és mit csinálok. Úgyhogy mielőtt kicsi falunkban megindul a hőn szeretett pletyka, elébe mennék a dolgoknak. Nos ez az utazás úgy működik nálam, hogy első sorban nyitott vagyok a világra. Általában van egy fókuszom és vannak kedvenc tevékenységeim. Az idő során ezek úgy alakultak hogy a hivatásom lettek. Ez az utazás, az írás és a futás. Na jó, az utóbbit még nem könyvelem el hivatásnak, viszont imádom csinálni, és minden egyes alkalommal ennek nem csak hangot adok hanem látszatot és önmagam részéről érzést is izomláz formájában. És ahogy ezek a dolgok összekapcsolnak, úgy kapcsolom én is a lehetőségeket céljaimhoz. Nem vagyok influencer. Sose szerettem volna befolyásolni utazási szokásokat, döntéseket vagy kéréseket. A tudásomat adom, ismereteimet és segítek megoldani feladatokat utazás témában amíg az ügyfél megelégedetten hazaérkezik a kiválasztott helyről.  Nem vagyok hátizsákos utazó, szeretem a luxust, viszont imádok egyedül utazni a saját tempómban, és egyszer-egyszer amikor csoportosan garázdálkodom idegen helyen, akkor bizony fő a kompromisszum és az alázat. Szóval én olyan mixe vagyok a backpeckernek és az exclusive utazásnak. Amennyire a pénztárcám engedi. A végén meg megírom.
Így jött ez az Új-Zéland is. Elmesélem. Csináltam egy országismertetőt Csaba barátommal, aki kinn él Aucklandben. Mert hát ugye ha nem utazhatok oda, akkor legalább beszéljünk róla. Olyan jól sikerült a rendezvény, hogy beleszerettem az országba. És a szerelem kiteljesedett. Felhívott a Qatar Airways, ami nekem óriási megtiszteltetés, hogy lennénk-e szárazföldi partner egy tanulmányi úthoz. 
Na most azt tudni kell, hogy ma Magyarországon eljutni egy bármilyen "study"-ra csak és csupán kihalásos alapon lehet, vagy magas pozícióból, vagy elkötelezett hívőként. Én egyik sem vagyok. 
Szóval egy ilyen behívás mindenképpen presztizs értékű, és bátorság kérdése és kurázsi hogy belevágunk-e. Mi belevágtunk. Én Magyarországon, Csaba pedig Új-Zélandon egészítette ki a csapatot. Egy multival kellett szövetkeznünk, mi, a kétszemélyes vezérigazgatósági tanács. Ezt úgy kell érteni, hogy az alkalmazottak is mi voltunk (azóta bővült a csapatunk Ildivel). És megcsináltuk. 
Azóta tudom hogy mi a flow, hiszek a jelekben, és tudom hogy egy jól sikerült projekt előzetes jelei, hogy minden úgy működik mint kés a vajban. Mert mertünk egy nagyot álmodni.
És amikor a nagyokról beszélek, és el kellett dönteni hogy újságírókat vigyünk-e Új-Zélandra vagy utazási irodás kollégákat, a szívem egyik fele még mindig duzzog mert az újságírók mellett döntöttünk. 
És milyen jól döntöttünk! Viccesen castingnak hívtuk Petrával, a Qatar Airways marketingesével azt a mustrát, ami alapján kiválasztottuk, ki az a 7 újságíró akik velünk jöhetnek Új-Zélandra. Petra a multik felelősségtudatával, Csaba a bátrak lendületével és helyismerettel én pedig a szárnyaló fantáziámnak köszönhetően egy fantasztikus csapatot alkottunk. Néha kijött belőlem a hatalmam van érzés, amit minden egyes alkalommal leküzdöttem egy adag hálával, így jött össze a világ legszuperebb újságírói csapata. GEO magazin, HVG, Hamu és gyémánt, Nők lapja, Elle, National Geographic, Marie Claire azt az értéket képviselik a magyar sajtóban, ami tartalmilag és látványban is felemelő és azt a színvonalat, amit mindig szívesen követek. 
És hát nagyon jól tudom, hogy a blog az új újságírás, és az utazási blogerek pedig a leginformáltabb utazási szaktanácsadók. Itt nem volt kérdés, hogy Travellina, Peter's Planet és Szlovákiából Milan Bez Mapy képviseli az "influencereket". 
Velük együtt lenni egy fotón, igazán megtisztelő!
Alsó sor balról jobbra: Csaba Shepherd a NewTourZealand ügyvezető tulajdonosa, Szűcs Péter a Peter's Planet bloggere, Rajczi Adrienn (én)
Felső sor balról jobbra: Koszó Kinga Geo Magazin főszerkesztő, Milan Bardún a Bez Mapy szlovák blog utazó írója, Szabó Petra a Qatar Airways marketing munkatársa, Tasnádi Rózs a HVG vezető munkatársa, Liptai Lívia az Elle főszerkesztője, Tomanicz Éva a Hamu és gyémánt felelős szerkesztője, és Kisgyörgy Éva a Travellina utazási blog írója, influencer, utazó és jó barát.
Aztán ami Új-Zélandon történt az Új-Zélandon is marad. Minden egyéb cikk, írás, szerkesztőségi és PR a lapokban printben vagy online. 


HVG: http://hvg.hu/pr_cikkek/20171124_A_bakancslistak_ellovasa_kozelebb_van_mint_gondolnank__UjZeland_konnyebben_elerheto_Budapestrol (írta: Rajczi Adrienn)

Marie Clairehttps://marieclaire.hu/kirakat/2017/11/24/stilusos-utazas-uj-zelandra-x/ (írta Rajczi Adrienn)

 

Travellina: http://travellina.hu/category/uj-zeland-2017/

Peter's Planethttp://petersplanet.travel/category/blog/

National Geographic: http://www.ng.hu/Termeszet/2017/12/07/Termeszetesen-Uj-Zeland (írta: Rajczi Adrienn)

Geo: http://www.blikk.hu/geo/elkepeszto-par-kilometeren-belul-talalkozunk-mind-a-negy-evszakkal-ez-a-taj-a-vilag/j7sts68 (írtam: Rajczi Adrienn)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8613608261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő