Tamaki Makau Rau – hajadon 100 szeretővel….

 

Amikor Isten megteremtette a földet, az ecsetje végén megmaradt festékcseppeket a lap alján lerázta. Ebből a miniatűr színkavalkádból született Új-Zéland, egy sokszínű játszótér, ahol az ember megtanult együtt élni a természettel, szimbiózisban, mindenki legnagyobb örömére. 


Auckland pedig az ország legnagyobb városa és több felmérés alapján a világ legélhetőbb városai kategóriában az első tíz között foglal helyet már jó ideje. Legkarcsúbb része Új-Zélandnak, ahol a természet ezer arca 1-1,5 órás autóútra megtalálható: mangrove mocsár, fehér és fekete homokos tengerpartok, kemény levelű őshonos lomberdő, páfrány faerdő, pálmaerdő, kauri erdő (védett fa, a világ 2. legnagyobb fája), esőerdők, vízesések, káprázatos, drámai tájképek. A várost körülölelik az esőerdők. Del-keletre a Hunua Ranges, ahol 4 tó található, az aucklandiak innen nyerik az ivóvizük egyik felét, a másik felét pedig a nyugatra található Waitakere Ranges esőerdő négy tavából. Gazdag élővilág, rengeteg madár, sok kiránduló övezet és látvány tárul elénk bármerre indulunk. Aucklandtől nem messze van egy fekete homokos „minisivatag”, nyolcvan méteres dűnékkel és középen egy tóval, körülötte esőerdővel.

Itt minden nap találunk kedvünkre való eseményt, kiállítást, rendezvényt, fesztivált, és egy négyzetméteren több bárt és éttermet mint Manhattanben. Káprázatos kilátás a déli félteke legnagyobb vitorlás kikötőjére, ahonnan jövőre indul a világ legnagyobb vitorlásversenye, az Amerikai Kupa. Ugrás a Sky Towerből, bepillantás a több díjjal kitüntetett Auckland Art Gallerybe, ahol elfér egymás mellett a Maori kultúra és Picasso, Pieter Bruegel, Cezanne, Gauguin és Matisse. Vulkán vulkán hátán, igazi esőerdőszigetek és parkok, és a legendás piros busz ami kékszínű és ingyenesen végigvisz a város leghíresebb látnivalóin: Queen Street, Sky Tower, a rendezett utcákon, a multikulturális belvároson, röpke 30 perc alatt.

A Manukau öböl a szigetország második legnagyobb öble, nyugat felől belenyúlik a csipkézett városba. Egy része hajózható, de nagy része sekély, tele mangrove fával, és érdekes élővilággal. Sok itt a cápaivadék, akik különösen kedvelik a mangrovés partszakaszokat, úgynevezett cápaóvodát alakítva ki. Az újszülött cápák, mindaddig, amíg nem érnek el a növekedésben egy bizonyos testhosszúságot, még akkor is, ha eredetileg nyílt vízi fajok, egy meghatározott és viszonylag védett sekély vizű területen maradnak, hogy védettek legyenek a nagyobb ragadozóktól. És mivel Új-Zéland mentes minden ragadozótól, ideális helyszín a nyugodt gyermekkorhoz....
Új-Zéland emblematikus állata a kiwi madár például azért felejtett el repülni, mert nem kellett menekülnie....


A keleti part sekély, fehér homokos, az év legnagyobb részében csendes. Családoknak ideális. Itt található a Hauriki gulf, ahol a sok sziget közül a legismertebb a Rangitoto sziget, egy kb 600 éve kitört vulkánnal. Auckland tengerpartjáról látni a kb 5 km-re lévő szigetről kitört lávafolyamokat. Egy történelmi előtti vadregényes táj fogad 30 perc hajóútra, mintha nem is egy nagyváros mellett lenne. Waiheke Island a szőlészetéről és a borászatáról ismert, főleg luxusturizmus jellemző és hogy itt született a Greenpeace.

A környéken sok kis sziget magánkézben van és Új-Zéland egyedi élővilágának megmentésére tett intézkedések miatt itt találhato számos madárrezervátum, ahova tilos belépni.

Szörfözés szempontjából a nyugati part a legideálisabb hely mivel a szigetet főleg nyugati szelek érik. A fekete homokos nyugati tengerpart gazdag ércben, ha elég sokáig vagyunk a homokban, annyi ásványi anyagot vesz fel a szervezetünk, hogy feltöltődünk. A föld mágnesen energiája jót tesz a szervezetnek

Új-Zéland a világ legbiztonságosabb és leglojálisabb országa. Ragadozó és veszélyes állatok nem telepedtek meg a szigeten, Földanya megtanította száz szeretőjét, hogyan tarthatja fenn mindenki számára az élhető életteret, és hogyan tud egymás mellett létezni több nemzetiség és különbözőség. A lap alján a letisztult minta.
 
Auckland madártávlatból. Az előtérben Mt. Eden, a maorik szent helye, jobbra a háttérben Rangitoto vulkánok láthatóak, középen a City. Jól kivehető a Hauraki Gulf szigetvilágának egy része is.

Gannet Colony: Muriwai Szula madár kolónia. A vadregényes Nyugati parton található vulkanikus sziklákon az egész évben itt lakó madarak testközelből megtekinthetőek, miközben ők élik a vad madarak életet mit sem törődve a kíváncsi emberi tekintetekkel. Az 1.8 méteres szárny fesztávolságú Szula madarak sok különlegessége közül talán a búvár és vadászbombázo képessegük a legmeghökkentőbb. A levegőből 100km/órás sebességgel becsapódnak a vízbe és a víz alatt pedig tovább úszva akár 30 méter mélyre is úsznak a halak után, amihez igen fejlett “technológiával” kell rendelkezniük...
Piha - a leghíresebb új - zelandi tengerpart. A szörfösök mekkája és a természetkedvelők gyakran látogatott tengerpartja. Népszerűségét nemcsak a körülölelő drámai hegyek, esőerdők, vízesések de a fekete homokos tengerpart, a csipkézett partszakasz és a képen is láthato Oroszlán Szikla adja (ami egy fekvő oroszlánt formáz).


Waterfall Auckland - Az Aucklandtól nyugatra található esőerdők igazi inyencségeket rejtenek a természet szerelmeseinek. A sokszáz különböző páfrány és moha fajokon túl a pálmák, a keménylevelű erdők, és a számtalan patak, szakadék, hegy, vízesés ad kifogyhatatlan kalandokat a túrázóknak. Az igazi kincseket csak a helyiek ismerik mint például a vízben élő parázsférgeket. Bizonyos vízesések alatt ha a kezünket megmozgatjuk a vízben, az egész víz világítani kezd a benne élő foszforeszkáló élőlények miatt… Igazán varázslatos élmény, ami csak egy a sok közül ami itt várja az utazókat...

Isten nem pihent a hetedik napon sem...
A Skytrax díjas, 2017-ben a világ legjobb légitársasága és a legjobb business class díjjal kitüntetett Qatar Airways a világ leghosszabb repülő járatával Auckland - Doha útvonalon 17 óra 40 perc alatt repít el a világ másik felére.
Odafele pedig  Doha - Auckland repülőúton megnézehtjük a Gyűrűk ura összest + a Hobbit filmeket, 50 perces szünetekkel egy Triple 7 gépen. A Boeing 777 az egyetlen repülőgép ami úgy lett kialakítva, ami elbírja ezt a rengeteg kerozint technikai megálló nélkül.
És rengeteg új szolgáltatás, ami egyszerűbbé és nagyszerűbbé teszi az utazást. Például Dohában nincs vízum - nem kell fizetni, csak egy pecsétet kap az útlevelébe az utas
Sofőrszolgálat Black Lane szerviz - Magyarországon is működik, fizetős exclusive szolgáltatás (luxus kocsikkal).
Doha - 6. legjobb repülőtér a világon. Loungok: Al Maha, Onyx... exclusive várók, akár wifi szolgáltatással, 0-24 órában az üzletek nyitvatartása, reptéren belül kisvasút ami a terminálok között szállítja az utasokat, nagy maci a reptér közepén, amit az emir lánya vásárolt a Christie's árverésen és különlegessége hogy egy svájci művész, Urs Fischer alkotása, belül bronzból, kívül pedig plüssel (flüssel) van bevonva, a gyerekkor játékainak állít emléket. Súlya 18-20 tonna. Mivel az én gyerekkorom még nem ért véget, várom a személyes találkozást teddy macival....
Köszönet a blog megírásához Csaba Shepherdnek, a NewTourZealand Utazási iroda tulajdonosának, aki Új-Zélandon élő magyar idegenvezető, a privát túrák szakértője, aki tudását, helyismeretét és az ottani kultúrák felfedezését hozza közelebb hozzánk.
Külön köszönet Szabó Petronellának, a Qatar Légitársaság magyarországi képviseletének marketing munkatársának, aki nagyon sok hasznos információt osztott meg velem a világ legjobb légitársaságának előnyeiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr1913608291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása