Cirkus Maximus

A szállodában az üzletsoron tegnap egy szerb fiú, ma egy olasz fiú kínál arckrém mintákat és megjegyzi hogy szép az arcom. Jó így ébredni. A reggeliző roskadásig tele zöldséggel és gyümölccsel, ha jól számolom 8 szigeten készítik az ételeket és kínálják, a péksütemények és a frissen sültek kapják a legtöbb pultot. Ha valaki 11-ig ébred, letudja vele az ebédet is.

Hajnal négykor kipattan a szemem, hat órakor azt hiszem hogy a kaszinó üres, leosonok a lifttel, útközben megcsodálom a napfelkeltét, majd döbbenten érzékelem, hogy a hely szünet nélkül lüktet, még ilyen kíméletlen, korai időben  is vannak akik még, és vannak akik már ébren őrzik álmukat. Néha a méhkas közepéből felharsan egy-egy üvöltés, nem tudni hogy a kedvenc amerikai foci csapat jól irányított támadása, vagy egy biztos tét.

Én a kis könyvemmel úgy virítok a központi bár kényelmes kanapéján mint egy ufó, aki eltévedt a Föld nevű bolygóra és tudomásul sem véve közegét, vállalom önmagam és majd egyszer mint Frank Sinatrát az utókor engem is megkövet.

Ma voltam az MGM Grandban, a Harrah’sban, a Flamingóban, a Rio Carnivalban, a Lonely Planetben, bekukkantottam a Bally’s-be, szinte bentről átjárható minden szálloda, elképzelem hogy biztos vannak olyanok akik a napot nem is látták már egy ideje, mert a szerencse mézesmadzagja odaköti őket a játékasztalokhoz és bíznak még az utolsó, utolsó, utolsó kihívásban.

Meleg van, szinte perzsel a nap. a város nappal alszik, délután ébredezik és éjszaka lüktet. A taxis egy iráni férfi, magyarázza hogy jó móka lesz ez a Trump. Egy másik taxis kimért amerikai nagy autóval örül az új elnöknek, azt mondja kell a frissítés, várja mit bizonyít majd, előttünk tornyosodik a szállodája, elég kinn van a Striptől, mint egy igazi különc láttatja magát és elhatárolódik a tömeg nyomásától.

Elképzelem ahogy Sinatra és a többiek erre jártak, előttem a Flamingó, Bugsy Siegel első szállodája, ma már történelem, szilveszterkor Olivia Newton John lép fel itt.  Lassan ő is történelem…. A zene szól, a szállodákból, az üzletekből, az átjárók alatt pedig a tökéletes akusztikát kereső műanyag vödröt püfölő 3 éves zseni kölykök, szaxofonosok és maga a Temptations reinkarnálódott utódja, aki nekem énekel.

És már értem miért ragad magával az utca, a járda és ami rajta, benne, körülötte van. Itt a zene szól. A jazz, a soul, a blues, az airbnb egyvelege, mintha törvény tiltaná a keményebb vagy staccatosabb zenét. Itt most nem vonulok az utcán, hanem dallamról dallamra élvezem a zenét, haladok, az egész testem mozog, megállok a szaxofonos mellett, az akrobaták mellett és csodálom és élvezem, és ez az a hely ahol az utcán is elélnék.

 

 

Itt aki nem jut színpadra, akkor is érvényesülni tud. Vakon, taxi kedvezmény kártyákat osztogatva – hangszóróval igazi performance -, vagy csak pucéran testfestékkel bekenve a látszat kedvéért.  Azt hiszem ezt nevezik „magával ragad a ritmus és a látvány”, olyannyira, hogy átsétálok kedvenc szállodámhoz, a Bellagiohoz. Nem, nem sétálok, hanem vonulok, arcomon vigyor, azt hiszem átvettem az amerikai fílinget, és átélem az amerikai álmot, hogy bármit megtehetsz, szabad vagy, és enyém a világ.

A Bellagio nekem egy fogalom. Volt egyszer egy dokumentumfilm, még az idegenforgalmista időszakom elején, ami a szállodáról szólt egy vezető menedzser szemszögéből. Ezt a vezető menedzsert olyan hihetetlen emberségesnek mutatták be, és olyan hihetetlen törődéssel járta be a szálloda minden részét, és olyan szerelemmel beszélt a hotelről, és mindez olyan erővel jött át a tévé képernyőjén keresztül, hogy beleszerettem. A szállodába, a szökőkútjába, az emberekbe akik ott dolgoztak és az emberekbe akik a Bellagiot választották szálláshelyül. És most én egy szentélybe teszem be a lábamat. Mert ez egy templom. A szállodák felszentelt zarándokhelye. Még be se lépek már érzem. Nem tudom megfogalmazni, hogy mit, hisz mindegyik szálloda szinte egyforma, csak a motívum ami megkülönbözteti őket, de ez valahogy nekem más. Van valami ami érzelmileg itt tart, hogy csak nézzem, csodáljam, és csak üljek a recepció előterében és hallgassam a szállodát.

 

 

Bárhol járok a világban, dolgom és kötelességem terjeszteni azt a maradék érzelmi megnyilvánulást ami közvetít, továbbvisz és értéket teremt. Megmozgatja a belsőt, érzéseket vált ki és megindítja a legmegátalkodottabb és legjegesebb kőszívet is.
A Bellagionak lelke van. És van recepciója, aulája és rengeteg látogatója, akik csak bejönnek körülnézni. Van mit. Már karácsonyi ruhában a belső terek, kedves, amerikai ízléshez képest szolid dekorációk a vázákban, a mennyezet pedig maga a boldogság. 

A Como-i tó virágai, több mint 2000 kézzel készített üvegből, Dale Chihuly munkája

Még sose láttam ilyen csodálatot és elérzékenyülést az emberek arcán, még sose láttam ilyen karácsonyi hangulatot, még Rovanijemiben sem, ott talán túl hideg volt, még ha a Mikulás színe előtt, akkor is. Ez itt Alize csodaországban, én pedig Dorothy vagyok a sárga utat végre megtaláló kislány a mesék birodalmában, Diótörővel és pingvinekkel és jegesmedvékkel és üveggömbökkel.

 

Az amerikaiak úgy ejtik hogy Bellázsió. Lehet az olaszok is. Nem tudom. Ha több időm lesz, megnézem a botanikus kertjét, a művészeti gyűjteményét, mert volt már itt Picassótól a kortárs képzőművészekig Andy Warhol, Faberge és Steve Martin privát kollekciója, az éttermeit, a híres wellness részlegét, és óránként kiülök a szökőkúthoz meghallgatni a különböző víztáncokat.

Én, aki Román Sándoron nevelkedtem és szívtam be a látvány, a ritmus, a zene világát, megdöbbenve és szájtátva ámulok a káprázaton, a technika csodáján, színész múltam üvöltve kiált a függőleges színpad látványától, ahol úgy lengenek a táncosoknak nem nevezhető zseniális akrobaták, akik négy dimenzióban dobálóznak saját magukkal, mint a zsonglőrök kezében a bábuk.

Kim, a mellettem ülő washingtoni hölgy, akivel az előadás előtt ismerkedtem meg, szájtátva ül, én szokásomhoz híven lereagálom az előadás minden mozzanatát hangot adva érzéseimnek. Amikor a sorok között mauri harcosok fegyelmeznek, a fejem fölött megszólaló dobok, amikor a semmiből elém ugrik egy  harcos és rámüvölt, amikor a feje tetejére áll a színpad és amikor a mókuskerékben olyan emberfeletti attrakciókat láttatnak, hogy káprázat.

 

Körös körben díszlet, minden beépítve alul, fölül játszik a tér. Nincs egy pillanatnyi elszenderülésre sem idő, pedig a jetlag még dolgozik rendesen, de nyilaznak jobbról, nyilaznak balról, indákon száll fölénk egy harcos, van szerelem, ármány, kövér dadus és happy end. Engem ezek a produkciók inspirálnak, alig várom hogy lemenjek a Paris hotel konditermébe, mert én is olyan testet akarok, és én is olyan erős akarok lenni, és szeretnék szállni és repülni, és megmenteni a földet és szembeszállni a gonosszal….
Hazafelé bemegyek a helyi Hard Rock Caféba, veszek egy pólót keresztfiamnak, beülök a piano bárba és hallgatom kedvenc zongoristáim zenéjét. Mi lenne a ha világ csak erről szólna? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr7113608333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása