Úton

 Minden utazásom egy újabb felismerés saját korlátaimon túl, és toleranciaküszöböm kitágítása egy magasabb szintre. Mert egy utazás nem csak arról szól hogy látom a világot és bekebelezem a világot és megismerem a világot, hanem úgy áramlok a felszín különböző rezgései között, hogy minden hullám amiben megmerítkezem, a helyén maradjon, csupán csak kontúrom formázza arra az időre, amíg a hely szelleme felveszi sziluettemet.

Lassan az előre megfogalmazott szándékaim és céljaim erősebbek mint az előre befizetett szolgáltatások, a MidiBud Shuttle egészen az emeleti szintig visz fel, persze csak engem, Londonba érkezéskor business utasként kezelnek, megjegyzem business osztályon szerettem volna utazni, ezen még dolgoznom kell… De kárpótol a VIP Lounge, ahol feltöltődöm, feltöltöm eszközeimet, megiszom kávémat, kinyújtom tagjaimat és továbbállok. A VIP Lounge akkor is megéri, ha csak 10 perc szabadideje van az embernek, mert ha késik a gép, akár tusolni is lehet és még aludni is rendes ágyakban max 3 óra időtartamra, de jobb mint a kemény székeken a tranzit váróban. Ára 30-50 euro között van/alkalom, és van itt kényelmes fotel, frissen facsart gyümölcslé, whiskey, Spa, de mindenhol más a szolgáltatások tartalma, volt ahol tévé is van, viszont nem szólítanak ha indul a gép, résen kell lenni, és figyelni a monitort.

Kapcsolódó kép
Heathrow Lounge Londonban
A változás jelei:

Miközben évekig hordoztam magammal tolltartómban tízes kulcsomat, biztosítékként Fiat autóm működéséhez, már rég nincs Fiatom, a kulcs úgy ragadt bele írói eszközeim készletébe, hogy a vámvizsgálatnál majdnem átment, mígnem egy ügybuzgó elkobozta. Gondoltam nagy hasznát veszik a sok műszer és állvány és láda között, a sorsát viszont nem számítottam jól, hogy hasznavehetetlen szemétként végzi, míg évekig őrizte annak biztonságát, hogy ő készenlétben a számára méretben megfelelő dolgokat meghúzza. De az emberi fennköltség és fennhéjázás ismételten bizonyította, hogy egy tízes kulcs bármilyen szerényen is húzódik meg egy tolltartó belsejében, az emberi hatalom megkérdőjelezhetetlen és visszafordíthatatlan. Búcsúzom hűséges tízes kulcsomtól, aki a Ferihegy – Liszt Ferenc tér 2/B terminálján üvöltő lélekkel találkozik, az vigasztalja meg, hogy utazása még nem ért véget, mert erős fémből faragták, megsemmisíthetetlen, és ha csak egy kicsit is örökölte génjeimet, rezgésemet, energiáimat, akkor biztos hogy kimenekül mint a Virsliparty szereplői az áruházból és olyan helyre kerül, ahol érdemeit hosszan és értékelve hasznosítják. Ég veled, tízes kulcs, emléked őrzöm, helyed üresen marad, míg a menet el nem választ.

A repülés mindig egy időutazás, térben és időben, ahol ténylegesen elindulok és megérkezem visszaforgatva a földet akkorra, amikor elindultam.

Figyelem az emberek arcát, látom a közös célt, az összemosolygás mindig húz egy ezüst vonalat a két elhúzódó száj közé, a várócsarnok világítása, színessége csak egy keret, a lelkét ezek a mosolyok adják.

A repülőn az egyik oldal még világos az ablaksor másik oldala pedig már sötét. A kelet angyala átinteget a nyugat angyalának, Los Angeles felé az úton a Jumbo orrában a szárnyak úgy terülnek szét a látótávolságomban, mint egy védelmet nyújtó takaró.

A műanyag üveg kicsit elveszi a whiskey ízét, forgatni kell a számban, hogy átszellőzzön. A felhők között felbukkanó fehér fények jelzik a szárazföldet, mintha alattam lennének a csillagok, a fülhallgatómból lágy jazzt választottam, a filmem forog, most már én írom a forgatókönyvet.

Finom paradicsomos mártás illata úszik át az első kabin levegőjén, mintha csak a Liszt Ferenc téren lennék a Menzában. Jé, tényleg, Liszt Ferenc szelleme kísér, A Heathrow-n felállított zongorán jó lett volna kalimpálni, kihagytam. Előttem az ülésen a fiúk nyomják a közeli selfieket, az alkohol mennyisége már az út elején eléri az egy főre kiosztható mennyiség maximális átlagát. Balra tőlem imamalmot pörget egy fiatalember, majd kér két whiskeyt és megnyugodom. Ránézek, elmosolyodom és az ezüst szál felvillantja hogy egy csapat vagyunk. A sztyuvik pörögnek, 11 órám lesz hogy végiggondoljam utazásaim történetét, hogy minden hosszú út előtt kérem Angyalaim védelmét, és hiába hiszem hogy nagyanyám az egyik angyalom, ahhoz túl korlátolt a hitem, hogy mama vajon hogyan tudna tanácsot adni, ha isteni süteményekből élt és Győrön kívül és Karlovy Vary után aligha járt messzebb.

Ez egy óriási gép. Emeletes, a business mondjuk nem egy Emirates vagy egy Quatar, de cuki, ők már a felszálláskor whiskeyznek, a turistán csak utána, aki viszont tanulja a türelmet, annak ez nem okoz gondot. A gépeken az utasoknak csak kb a 10%-a vega, a személyzet nyomja is a pastát, aki nagyon éhes, annak jó, a többiek kivárják a laktatóbb és ízvilágában színesebb ételt.

Képtalálat a következőre: „british business class”
British Airways business class

Az okostelefonom jelzi és mintha egy helyben járna, hogy folyton ugyanannyi idő van. 18 óra 27 perc, leragadtam az időben, így fogalmam sincs mikor fogunk odaérni.

A sorokban ülő szaktekintélyek úgy ássák bele magukat a tabletek és IPadek világába, mintha egy mérnöki munka velük született és tanult részei lennének. A cég által delegált lengyel, szlovák, norvég és svéd csapatok mennek a nagy sivatagba föld alatti vizet fakasztani, csapatépíteni és átszállni, aki dolgozik, az ismerkedik a google agendával amit a titkárnő nagy sietve a kezébe nyomott, hogy nagy segítség lehet, majd Vladekunk inkább visszahúzódik a tervrajzok és képletek biztos világába. És én is visszaülök miután kinyújtóztattam elgémberedett lábaimat és ezzel leállítottam pofátlanságomat, amit a metrón és egyéb közlekedési eszközön is vígan gyakorlok, amikor belenézek más újságjába, könyvébe, itt pedig a monitorok árulkodó puritánságába.

A vécén elidőzött utastárs ne tévesszen meg, nem biztos hogy nyomot hagy maga után, az előttem sokáig emésztő a gyerek cumisüvegét mosta el, az én elhamarkodott bírálatom szégyenemben székrekedést okoz...

Ha nagyon előre hajolok, olyan vörös az ég alja, amit még sokszor fogok látni a világ másik felén, ahol a nyugat van, amilyen narancs színt a sötét lilába átmenetben még sose láttam. A sötét lila és a föld között egy nagyon vékony hófehér csík jelzi, hogy odaát még nem ment le  a nap.

Woody Allen a vége előtt kapcsol ki, nem tudom meg hogy a Cafe Society két főszereplője egymásra talál-e, majd megnézem otthon, vagy elolvasom, vagy kitalálom. Az utóbbit szeretem a legjobban, az előre gyártott történetek úgysem az én világom. Kapkodja is fejét őrzőangyalom, és én nevetve nézem ténykedéseit.

Az út felénél be kell kötnünk magunkat, lassan elérjük Kanada partjait. Talán valami szárazföldi áramlat kap el, vagy csak csendes takarodót kér a pilóta.

Körbe veszem magam kedvenc eszközeimmel, és imádom a perceket és órákat amikor a telefon kikapcsol, nincs internet csak az éteri sugallat ég és föld között. Itt van az írógépem, a füzetem, a tollaim, a fényképezőgépem, a gondolataim, a szemem és az érzéseim. Minden amit szükségesnek érzek hogy megéljek egy utazást és annak minden rezdülését kinyilatkoztassam.

Aztán elnyomott az álom és Las Vegasban ébredtek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8213608337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása