6. nap - Isten éltessen benneteket!
Elaludtunk!!!! A ház ura már elment dolgozni, a gyerekek ébren, és isteni finom reggeli vár a konyhában. Indulunk haza, itthagyjuk a bensőséges légkört, a természet adta törvényeket, menni kell az ember által alkotott világba ami visszanézve zord, önző és virtuális. Mit tanultunk meg?
- a cipőmet lehet tisztítani gondosan, szeretettel, figyelemmel egy popsitörlőkendővel
- a vad méhek nem csípnek ha kellő odafigyeléssel vigyázunk rájuk, olyanok mint a drónok, álló helyben megfigyelnek. A nagyvárosi óriás dongók és szúnyogok félelmetesebbek.
- hogy óriási örömet lehet okozni egy fésűvel vagy egy óriás buborékfújóval
- hogy a hangyászó medve jobban fél az embertől mint az ember a medvétől
- hogy két pohár vízben komplett meg lehet mosakodni.... 
- hogy ha csinálunk egy jó dugást, az hasznos az árvíz ellen
Magdi kikísér, útbaigazít és betájol bennünket, merre tudunk stoppal továbbmenni Gyergyó felé. Mindig az elválás a legnehezebb. A mi sikerorientált, komisz világunkban nehéz a beilleszkedés, nehéz a befogadás, az itteni emberek pedig szó nélkül nyitottak nekünk ajtót, az asztalukhoz ültettek bennünket, adtak az idejükből, ételükből és szeretetükből. Kicsit ottmarad a lelkem egy darabja. 
Útközben megtalál a tegnapi nyanya férfi változata, kisvörös határozottan mondja neki, hogy menjen el napszámba dolgozni. Valahogy másként hangzik mint tegnap Sándor szájából. 
Fiatalok ülnek az autóban, egy yorkshir-i kiskutyáér mentek át Csicsóra, ott utazik velünk, minden csupa szőr, de jó kedv van, szól a zene, süt a nap, azt hiszem flow-ban vagyunk!

Megérkezünk Gyergyószentmiklósra még jó korán, a terv hogy estig kiveszünk egy szobát, aklimatizálódunk és felszállunk a Coronára. A Teke hotel ahol idefele megszálltam tele van,  mert épp most van az EMI tábor, az Egyesült Magyar Ifjúság Tábora. Átvitetjük magunkat a főtérre, ott a Szilágyi Hotel, van szép lugasos terasza, beleszeretünk, van wifi és iszonyatosan lassú kiszolgálása. Mindegy, mi ráérünk estig, nézünk ki a fejünkből, kapunk szobát, mindegy milyen, szép, tiszta, eszünk, iszunk, vásárolunk és még van egy kötelezettségem amit alig várok, mert ezzel lesz kerek az eheti történetünk. Megnézzük az örmény templomot és ténylegesen elverjük a maradék lejünket is kenyérre. Ez a kenyér amit itt eszünk azért különleges mert szénné égetik, majd a megégett burkot fával leverik. A héja ettől lesz rusztikus és ropogós, a belseje pedig puha és omlós.




Az örmény templomban istentisztelet van egy elhunytért, de pillanatra szülőfalumban érzem magam, minden egyforma, még az oltár is egy az egyben ugyanaz.....
Pontosan hat órakor becsöngetünk Öcsihez és Emőhöz, akik az első löketet adták kalandunkhoz, megízleltették az erdélyi élet savát, borsát pálinka formájában is, és mint a legkisebb királylányt útjára bocsájtottak. Most vissza kell térnem, mert így teljes a mesénk. Látom rajtuk hogy elégedettek, olyanok ők ketten, mint akik el tudnának kormányozni egy egész országot, megtették dolgukat, elindítottak egy királylányt, majd tudomásul veszik hogy a próbát kiálltam, megküzdöttem a sárkánnyal, megfejtettem a találós kérdést és megtaláltam a kincset. Jutalmul kapok útravalót, ami majd itthon fogy el, és minden egyes alkalommal, amikor poharam emelem eszembe juttok: Isten éltessen benneteket!!!!


 Elindultunk a pályaudvarra, elszámítva és bepánikolva hogy az EMI miatt nincs taxi a városban, de a Szilágyiban a tulajdonos gyorsan szerez nekünk jó órával a vonat indulása előtt egyet. A taxis fia ugyanolyan csavargó mint mi, nem csodálkozik, nyugalomra int, 's mondja beszélgessünk, ő ráér. A gyergyói pályaudvar ugyanolyan autentikus mint egész Erdély, a sínek között lovak legelnek, lassan szálingóznak az emberek, és gyorsan besötétedik. 
A vonat: az IC része tökéletes, kicsit túllőtték a légkondit, nem bánjuk hogy hálófülkénk van.  Az étterem már nem a régi, csak készételek vannak, és egyedül ültünk a büfékocsiban. Vigyázat, van dohányzó rész a vonaton ami megdöbbentő volt. Befekszem a helyemre és koporsóban érzem magam. Megfogadom hogy soha többé, Poirot felügyelő jut eszembe és a Gyilkosság az Orient Expresszen, nem csodálom hogy könyv született belőle. Ha túlélem, ebből film lesz.... ha lábbal fekszem az ablaknak, attól félek hogy kiránt a nyitott ablakon a huzat. ha fejjel, akkor meg attól parázok hogy egy szembejövő vonat levágja a fejemet. De kell a levegő, egy háromágyas kupéban vagyunk három felnőtt és két tündéri kislány. Ők jobban bírják mint én.
Hajnalban egy kisportolt harmincas útlevél ellenőrző fiatalember fogta meg a lábamat (nem fogta meg csak megütögette, de az érintése szikrázott) és boldogan ébredtem Magyarországon. Bocsánat mindenkitől, akinek hajnal négykor küldtem sms-t hogy megérkeztem, itthon vagyok. 
Szeretnék köszönetet mondani szememnek, Kovács Bea barátnőmnek, Kisvörösnek, hogy bírta a rigolyáimat, az emésztési problémáimat, az ellenkezésemet, a horkolásomat, a nyafogásomat, a hisztijeimet, az idétlenkedésemet, a vicceimet.... És megbocsájtom, hogy a gyönyörű, fiatal pásztor(!!!!)legény az utolsó napon nem engem hívott föl telefonon.....

Már most tervezzük a következő csavargásunkat. Egy kis időre áttérek a másik blogomra, de amint vannak fejlemények, jelzem. 


Öröm volt megosztani az élményeket, öröm volt kedvet csinálni az itthoniaknak kalandokra, öröm volt megismerkedni fantasztikus emberekkel és öröm volt megismerni azt az országot, amit szlovákiai magyarként a kilencvenes években fenntartásokkal kezeltem. Sok mindent helyreraktam magamban az emberségről, a magyarságról, az el- és befogadásról, a természet törvényeiről, az ember alkotta törvényekről, a szeretetről, a megértésről és saját magunk fontosságáról utunkon. Hálás vagyok mindenkinek akik sorskönyvünk ebbe a kis szegletébe be voltak írva, és ha hiszek az életutam visszatükröződésében a körülöttem lévő történésekből, akkor óriási boldogság tölt el, mert jó volt látni magamat új barátaim szemében. Isten éltessen benneteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8913608435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása