Túl az óperencián 1. rész
Minden, ami a következő jegyzeteim alapját szolgálja, csupán személyes tapasztalat. Nem végeztem kutatómunkát, nem olvastam tanulmányokat, emlékezetből jegyzetekből és beszélgetésekből, élményekből keletkezett írás. 
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy álom, hogy hátizsákkal bejárom a földet, és az álom valósággá válik. Kell hozzá jó cipő, elegendő akarat, bátorság, egy jó barát és cselekedet. Búcsút intve az ismert biztonságnak, elindulunk a sziklás földúton a Gyilkos tótól vezető Hidegség völgyében, a Neamt megyében fekvő Háromkút gyimesi csángó településre. Bármennyire szépítem, ez egy ösvény, autó ritkán jár erre fele, a nap az égbolt tetején, a hőség a helyi átlaghoz képest kibírhatatlan, víz van, jókedv van, lelkesedés és izgalom a helyén. Az út 15,5 km hosszú, ha jól tartjuk magunkat, 3 óra alatt bejárható, a cél hogy sötétedésig beérjünk a faluba. Még egy gyors fészbúkozás a maradék magyar 4G-vel, az 50 l-es hátizsákok felerősítése vállunkra, és a "kis vörös" és én elindulunk kalandra fel.
300 méter után megszomjaztunk. Pontosabban megfogadtuk magunknak, hogy ha esik ha fúj, az első és egyben utolsó összkomfortos kávézóban megállunk és iszunk egy jó tejeskávét, felkészülünk lelkileg a 15 kilométerre, aztán meg se állunk Háromkútig. A létesítmény ott volt előttünk, ránk várt tárt kapukkal, elképesztő kilátással egy temetőre ami mellett a kávézó folytatódott. Elcsodálkoztunk ezen a merész vendéglátói ötleten, de hát ismergetni jöttünk, nem pedig megkérdőjelezni vállalkozások létjogosultságát. "Kis vörös" választékos brit mondatalkotó szókincsével elmesélte hogy szeretne megpihenni (break), mert túl messzire megyünk (fast), a virágokat locsoló román hölgy, aki igyekezett angolul válaszolni, sajnálatát fejezte ki, hogy délután 3-kor már nincs reggeli, de kávét szívesen készít nekünk. Ekkor néztünk körül, és kiderült hogy egy ortodox templomot néztünk kávézónak - panziónak, isten nevében kaptunk kávét, isten nevében hagytunk csokit a gyerekeknek és pár banit a perselyben.

A táj gyönyörű, a szellő kellemesen fújdogál, a víz gyorsan fogy. Egy dolgot megfogadtam magamnak, hogy útközben nem állok meg pisilni, mert errefelé viperák is élnek. De nem akarok előre ugrani a történetben. A legelő vészesen közeledett, tudomásom szerint 5 km-t teszünk meg egy óra alatt kényelmesen, mi már második órája meneteltünk, a botot persze én cipeltem, el nem engedtem, nehéz volt, de biztonságot adott. Az első kutyát egy udvaron találtuk, nagy volt és szürke, nagy szőrű, azonosíthatatlan keverék. Meredten nézett ránk, gondolom azt leste, bemegyünk-e a területére. Az igazat megvallva, kisvörös tartotta bennem a lelket, én a botot, egész jól kiegészítettük egymást. Mindenki a saját határait keresi, Bea pont a kutyás ház előtt kapott sms-t. Azt mégse írhatom hogy pont a ház előtt kezdett szándékosan sms-t írni, mert már ekkor kiderült, hogy elhagyta a telefontöltőjét, és a lovagláson összefőzött kokojsza lekvár kevés lesz ha megmentem az életét. Miközben "kisvörös" Bea kontaktlencséin keresztül pötyögte a betűket a tűző napon, én azon imádkoztam, hogy a szél ne fújja a kutya felé a szagunkat. Nekem speciel vanília szagom volt, a reggeli fürdésnek és a tusfürdőnek köszönhetően, Beának meg lószaga, az egyhetes lovaglásnak köszönhetően. 
Jólesett volna egy kis tegnapi Öcsi féle pálinka. Két negyvenes csaj, aki hozzászokott saját komfortzónájához, a krémeihez, a palackozott ásványvizéhez és a bécsi kávézókhoz, az elején röhögve csatolja be egymás hátizsákját amibe jelen túrájához minimális sminket, bundabugyit és diétás kekszeket pakol, és jó poén odaszólni, hogy nem kell a rizsa hogy húzd be a hasad az övtáska becsatolásnál, mert segítség kell, hisz övtáskát nem is emlékszem mikor hordtam utoljára. Na szóval jókat nevettünk, majd pánikoltunk, végül katatón állapotban meneteltünk lesz ami lesz alapon. és akkor gördült mellénk egy VW platós kocsi, benne egy zöld ruhába öltözött manó, aki a hely erdésze. Jon, vagyis János bizalomgerjesztő volt első látásra, és az az igazság, bárki lehetett volna, a kutyák kontra baltás gyilkos kategóriában az utóbbinak nagyobb bizalmat szavaztam volna. Mikor Jon harmadszor mondta ki tört magyarsággal a "gyilkos" szót, azon gondolkodtunk, hogy vetődjünk ki a kocsiból, majd megállt egy ház előtt, ahol Márta asszony jött ki telepatikusan a házból és segített megértetni egymással ki mit akar. Márta asszony beszélt románul és magyarul is, cserébe az információér hogy mi hova megyünk és hogy Jon megbízható ember, a platóra dobott egy vödörben döglött tyúkot, akit egy héja épp akkor csapott le, az erdész kutyájának bőséges vacsorát juttatva. Így utaztunk tovább Jon, az erdész, Bea a kisvörös, a tyúk és én. Márta asszony még figyelmeztetett, ha elmegyünk az erdésszel a vízeséshez, vigyázzunk, mert nagyon gyorsan megy, az ő gyerekei megfogadták hogy soha többet nem kirándulnak Jonnal. A "gyilkos" pedig a Gyilkos hegy, ahol a vízesés található.....

Az autóban a zötykölődés miatt nem érzékeltük a gyorsaságot, sőt, úgy éreztem biztonságosan haladunk, kb hússzal km/órában mérve. Amikor odaértünk egy faházhoz, ajtót tárva-nyitva hagyva, hátizsákostul, Jon korát meghazudtolva mint egy zerge rohant előre az erdőbe, majd le egy meredek szakadékon. Megjártuk már a Via Ferrata A és B-t, lenéztünk a szakadékba, és azt mondtuk, hogy lánc és biztosítókötél nélkül nem, Jon hajthatatlan volt, Akkor még nem tudtuk valódi okát erősködésének, hiába mutogattam Paul&Shark cipőmet ami mint tudjuk azért olyan sima hogy ne karcolja össze a hajók padlóját, végül lemásztunk mint két falmászó pánikoló pálcika. Mindig azt hisszük hogy nincs lejjebb, a kanyar után jött a java. A látvány lenyűgöző volt, a kép magáért beszélt. Bea méregdrága gépe a kocsiban maradt, az IPhonommal lőttem pár emléket.
     
Visszafele kaptunk alsófertály emelést, talán ez volt erdészünk ezévi csúcspontja, tényleg nem volt szemtelen, a szükség kényszert szült, máskülönben még mindig ott állnánk a vízesés lábánál mint két "tápos magyar" nevezetesség. 
Jonról kiderült hogy úriember, addig nem tett ki bennünket, amíg nem találta meg nekünk Maris és István házát. Útközben elhaladtunk a legelők mellett - jó hosszú 4 km-es szakasz, tele kutyákkal, korlát nélkül - lenn a völgyben, és csak mentünk, mentünk hosszan, közben megbeszéltük ki honnan jött, ki nős, ki férjezett, hol hány gyerek és különben meg ne menjünk a Marishoz, menjünk hozzá. Hallottunk az erdélyi vendégszeretetről, de mi ragaszkodtunk eredeti elképzelésünkhöz. 
Mikor megérkeztünk egy faház elé, erdészünk előre ment, adtunk neki bőséges fizettséget lei formájában, amit a szélvédőn hagyva, ismételten tárva-nyitva hagyott autóban, bekísért Marisékhoz.
János bá' volt otthon, Marisék nagybátyja, szívélyesen fogadott, mondta István és felesége elmentek szénát begyűjteni, a gyerekek pedig pillangókat kergetnek a réten. Itt volt az a pont, amikor majd leestem a székről. Mi jöhet még? Sok minden jött. 
Hosszú lenne elmesélni azt a csodás estét amit együtt töltöttünk, és még annyi minden történt, hogy egy 2. részben részletezem. Ekkor már este 7 óra volt, de még nem volt vége a napnak.....

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr5813608447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása