Boldog újél(v)et!!!
Átugrottam pár napot vagy pár hetet, hónapot, óra nem csörög, aludtam, mint Csipkerózsika, csak az a herceg nem engem ébresztett, hanem a "kisvörös" rohant be hogy itt van Szilveszter. December 31-ig aludtam, gondoltam, valahol Costa Ricában, olyan meleg van, itt a Havasokban decemberben akár mínusz harminc is lehet.

Minden, ami a következő jegyzetem alapját szolgálja, csupán személyes tapasztalat. A megélt történet az én érzéseimet mutatja, bárminemű azonosság a véletlen műve, vagy a lelkiismeret játéka. 



Ki kéne már menni, mert már Shrek is megmondta, jobb kinn mint benn. A friss reggeli levegő magával ragad, a harmatos fű felfrissít, kérdés nincs, könnyed eleganciával célzom meg a hátsó budit, útközben üdvözölve a háziakat és biztosítva őket hogy olyan mélyen aludtam hogy nem emlékszem semmire. Hrabali kép, már csak csehül kéne megszólalnom, fonott szőke fürtjeim a Kórház a város szélén Marta nővér csapzottságával egyeznek egy végigéjszakázott műszak után. A fiatalember ott áll az udvar közepén, elkerülhetetlen a találkozás. Nyúlánk, izmos, kisportolt felsőtest, szoláriumszínű egyenletes bőrszín, férfias mosoly. Határozott kézfogás, ismerkedés, majd csendben távozom uticélom irányába. Ilyen nincs, és mégis van. Eddig színházban, étteremben, szórakozóhelyen ismerkedtem. munkahelyen, kinn a természetben az ösztönös törvényeknek engedve még nem. Még a Sziget-fesztiválon sem. Dolgavégezetlenül távozom, ez nem inger kérdése, hanem a megszokásé. Angol vécéhez és bidéhez szokott hátsó felem olyan mint a magyar belpolitika. csak ingerel, de nem történik semmi. 

- Mit fogunk itt csinálni? - kérdezi "kisvörös", akinek ezt a kérdését a második napon még megbocsájtottam, később mérgező nyilakat lövelltem felé ha újabb kaland kerítette hatalmába. Az utitervet, a programot ő állította össze, gondoltam, nézzük hogyan is működik ez valójában, ha már az idegenforgalomban az utasok úgyis mindent jobban látnak és jobban tudnak. Én csak hátradőlök, elengedem szakmaiságomat és a kiszolgálásnak élek. Tulajdonképpen én így is elvagyok, kiterítem hálózsákomat a réten, belefekszem könyveimbe és jegyzeteimbe és látom kalandjaimat amiket képzeletben megélek, a valóságot hagyom a bátrabbaknak.

Bőséges reggeli vár benn a házban, mert a reggeli a leggazdagabb, hogy legyen erő az egész napi munkához. Vasárnap van, ekkor mindenki megpihen, nem kell hogy lelkiismeretfurdalásunk legyen hogy fenntartjuk a ház népét. Körbeüljük a négyszemélyes asztalt, mindenki elfér, gyerekek egy hokedlit ülnek körbe, mártogatnak, hozzák a tányért, kérnek még. Imádság, jóízű beszélgetés, finom étel és a mennyei fában sült kenyér. Befonom az öt éves Szidónia és a 4 éves Ágota haját, elajándékozom Gyöngyinek a fésűmet, úgy érzem helyre állt a világ, kimegyek a forráshoz megmosakodni és kulacsainkat megtölteni, ott mosdik János bá' is, jönnek a gyerekek is, Szilveszter is, vigyáz ránk hova lépünk, nehogy elsüllyedjünk.
A program a helyi forrás a patak mentén, és Kristóf, a második gyerek megmutatja hogyan kell pillangót fogni. Így:

Két ujj közé csippentve. Olyan egyszerű, főleg hogy bogáncs közt gázolunk és a lepkéket a bogáncs tetején markolja el és a tenyeréből varázsolja látványosan elénk. 
Tehát a "mit fogunk itt csinálni" kérdés a nap felezőjének egyik részében megoldódni látszik, mint a mesében pillangókat kergetünk. Olyan ez számomra mint a Mikulás, rá is 30 évet kellett várnom, míg Rovanijemiben személyesen találkozhattam vele, és azóta nem kérdés, hogy a Mikulás létezik. Igen, ha lehetek réten szaladgáló lány pillangókat kergetve, akkor lehetek királylány is a mesékben.
Nem igazán volt kimerítő a forrás megtekintése, ráadásul kaptunk fagyit útközben ami az orosz fagyit juttatta eszembe, egy az egyben ugyanaz a tejszínes, cukros íz, most már gyereknek érzem magam ismét, Szilveszterrel be akarunk ugrani a forrás aljára hogy megnézzük mi torlaszolja el és mitől tejszínű....
Mint Toldi Miklós ránt elő egy fát és nyomja le a víz alá, 's 4 méternél elsüllyed a bot.... Én gyorsan felfrissítem magam a jéghideg patakban, mezítláb gázolunk át "kisvörössel", kell a vérkeringésnek és a kalandnak. Tényleg nem történik semmi, de minden történik. A gyerekek fáradhatatlanok, csak Janikát hagyjuk otthon, a kis két éves szó nélkül marad János bá'val, a kapuban integet, leülünk és mesét olvasok. Hozzák a könyveket, hallgatják, még "kis vörös" is közénk kuporodik, Szilveszter bentről figyel, nem férfidolog, meg hát zavarban is van a 25 évével, gondolom. Két városi lány, festett hajjal és körömmel, push-up melltartóban, vakító fehér fogsorral, nem hiszem hogy nem mozgatja meg egy rendes, egészséges férfi fantáziáját. Mindenki többre vágyik. Mindenki mást akar, még ha az alázat és a születés törvénye elrendeltetett is.

Mit fogunk mi itt csinálni? Most már nevetünk, tudjuk hogy kaland lesz ha elkísérjük Szilvesztert, a 25 éves pásztort az esztenájába, útközben az erdőn át a kapaszkodóig. Van az a pillanat, amikor a szem hozzászokik a látványhoz és amikor horizontálisan térérzékelőnk bekapcsol, a táj nyugalma eláraszt. Addig, amíg egy fekete folt éktelenkedik jobb oldalt, ami nem hályog, és nem okoz egyelőre vakságot, de lemerevedek, mert a fák között mozog. A többiek mennek előre, én csak állok, nem merek szemtől szembe kerülni, és nem hiszem el hogy csak én látom. Földöntúli képességeimnek tudom be, és hogy annyit kántáltam hülyeségből a medvét, hogy megidéztem. Így néztem ki az első megdöbbenéskor:

A lovak békésen hűsöltek a fenyvesben. Ehhez többet nem akarok hozzáfűzni, aki nem volt ott, nem láthatott, és nem élte meg az újabb kaland reményét.
Gondoltam megörökítem a hosszú utat, előkerül a tegnapi székely vicc és István bá', a pásztor....

Azért vettem föl, hogy majd otthon meghallgatom, mert az az igazság, hogy nem nagyon értettem nekik amit mondani akartak. Túl gyorsan forog a nyelvük, túl választékos a beszédük és elég sajátságos a humoruk. Ültem az öreg mellett, néztem cserzett arcát, éreztem zavarát, a baltával farigcsálta cipője sarkát, mondom elfogy, azt mondta hogy nem baj. Alatta van nejlon zacskó, hogy ne ázzon el a lába, a fejsze az kell a medve miatt. Van órája, a zsebében, láttam hogy az idő megállt rajta, kérdem tőle, miért siet az óra, hogy ne késsen el sehonnan? Visszacsomagolja zsebkendőjébe és betette kabátja belső zsebébe, nem válaszolt, csak a szemén láttam a nagy titkot amit csak ő tudott, és mint tudjuk, a sör nem ital, a medve nem játék és az asszony nem ember.
 
Huncut volt. Jót szórakozott rajtunk. A szemén láttam. A kedvence a "kicsi", a legkisebb tehén borjú, a vörös az komisz, a szeme se áll jól. Szól a kolomp, a medve lejár a forráshoz inni, jön két óriás kutya, egy fekete és egy fehér, jing és jang, megállnak a gazda mellett, nem mernek az utasítása nélkül moccanni sem, medvék se vagyunk - gyorsan megjegyzem, hogy elindulásunkkor "kisvörös" saját készítésű szendviccsel várt, és tett bele maci kolbászt. Büdös volt és pisi szagú. Mivel nem volt szagom, nem néztek macinak, gondolom ezért békén hagytak a kutyák. erről megállapítom, hogy fontos a higiénia. Észre se vettem hogy csalánba léptem, kellemetlenül zsibbad városhoz szokott lábam, István bá még megjegyzi, hogy a pók ami rajtam mászik halálos, a lepke ami rám szállt, mérges. A pókot átpöckölöm rá, veszi a lapot, látom a szemén, mondom neki vigyázzon, erre csak bólogat.
 
Elköszöntünk, magamba szívom Szilveszter kisportolt testét, egy félszeg öleléssel, meghatódottan, hisz ő még csak most fog átvágni a sziklás hegyeken hogy sötétedésig beérjen az esztenájába. Se térerő, se internet, csak János bá' (egy másik) pásztor furulyája, a sáskák, tücskök cirpelése, a kolomp ritmusa, a madarak csicsergése.

Gyors a búcsúzás, "kisvörös" kicsit hosszabban teszi, ők értik egymást, a lovas táborban már találkoztak, arrafele lovagoltak, két napot töltöttek sátorban Szilveszter legelőjén. Visszavezet bennünket Gyöngyi, Marisék szolgálója, egy talpig becsületes és dolgos 18 éves lány akire Laci szemet vetett, jó férje is lehetne neki, de mások az erkölcsök, itt udvarolni kell és bebizonyítani hogy érdemes a másikra. Van időnk megvitatni, osztjuk az észt Gyöngyinek, megtudjuk hogy az "egyszerű" azt jelenti hogy becsületes, tiszta, jó, és Gyöngyi "makuj", mert nem hajlandó férjhez menni, egyelőre. Kanyarog az út, egyedül nem biztos hogy visszatalálnánk, a hegyen egy magányosan álló fa mellett állítólag van térerő, a "kisvörös" aggódik a töltőjéért, kellene egy kis hálózat, de reménytelen, ma a szél nem erre fújja a civilizációt.

Várjuk a vacsorát, addig Kristóffal ülünk egy padon, és hosszú ideig nézünk egy pókot aki hálót sző, majd az öt éves kisfiú megjegyzi, hogy milyen gyönyörű a padra ragadt zúzmara megszáradt mintája.

Meghalljuk az imádságot, az asztal köré gyűlünk, megérdemeljük a pálinkát is, így teljes az Isten éltessen.
Tele vagyunk élettel. Mély levegőket veszek, hosszabb a be mint a ki, Bátrabban vonulok hátra, megígértük a tehénfejést, Mariska rutinosan lerendezi pár perc alatt, egy macska pánikol mert elsőként akar a tejből kapni, a gyerekek felforgatják az egész udvart, eszembe jut a cicám, akinek biztos elmesélem hogy milyen jó sora van, ha nem érti meg, elhozom őt is személyiségfejlesztésre. A pajta tele van fecskefészekkel, egy fecske karnyújtásnyira pihen a gerendán, megszokta a mozgást, néz bennünket, Bea fotózza, olyan mint egy modell, gyönyörű közelről.

Itt minden a bizalmon alapszik. A fecske a gerendán, a kutyák a juhász körül, Mariska a tűzhely mellett, István a család mellett, a gyerekek pedig a természetben. Ma a mondat közepén alszom.....
 
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://novagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr8113608443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Leírás

Mi nők bármilyen korban “kurva jó nők” vagyunk. Mi nők bármilyen korban meg tudjuk tapasztalni az erőszakot, hogy a tapasztalásból összegyúrt kompenzációs csomagot cipeljük magunkkal egész életünkben. Mi nők belefeszülünk a saját életünkbe és ha jön egy vagy két esetleg három faszi, és egyik se üti meg a mércét, önmagunk maradunk. És az önmagunk maradás a “kurva jó nő” jelmez. És a “kurva jó nő” meghatározásban minden benne van, ami egy férfinak kell. A felszín alá sose néz és idővel kiderül hogy mást keres mindenki. A “kurva jó nő” elérhetetlen a férfinak, aki mindent megtesz hogy elérje, megkapja és birtokolja a “kurva jó nőt”. A férfi azt hiszi, ha leigázza a “kurva jó nőt”, akkor a “kurva jó nő” majd úgy táncol ahogyan a férfi fütyül. De a “kurva jó nő” sose szereti a metronom egyhangú kattogását, a ritmus gyorsulását, mert a “kurva jó nő” inkább szereti a szív dobogását. A saját szíve dobogását. És minden “kurva jó” nő sérül az életben ami megbélyegzi, kívülről láthatóvá teszi a valamit, amitől elérhetetlen lesz, vadászható és álomkép mint Anita Egberg.

A blog szerkesztését és üzemeltetését a Publio segíti.

publio

Címkék

adatszabályozás (1) ajándék (1) Al Pacino (1) Amerika (5) Amszterdam repülőtér (1) anna wintour (1) armani (1) asszony (1) attraversiamo (1) Auckland (5) az asszony nem ember (1) a hely szelleme (2) a medve nem játék (2) a sör nem ital (1) bakancslista (1) bali (1) Balogh Béla (1) Bandi (3) barkács (1) Bar Vitelli (1) Baudelaire (1) bazilika (1) bécsi repülőtér (1) bekiwi (10) béla (2) Belflou (1) Bellagio (1) berlin (1) betakarítás (1) bicikli (6) bodeni-tó (1) Bram (1) British Airways (1) buda (1) budai nő (1) budai vár (1) Budapest (22) budapesti nő (16) budapest kedves őrültjei (6) buék (3) buli (4) business class (1) buszos utazás (1) Campania (5) Canal du Midi (6) cápa (2) Carcassonne (3) caserta (2) casino (1) Castelmola (1) Castelnudary (1) cavalli (1) Cirque de Soleil (1) colosseum (2) Coppola (1) crowne plaza (3) család (1) csavargás (17) csavarhúzó (1) Csíkszereda (1) csomag (1) Csontváry Kosztka Tivadar (1) csúcson (2) Dendarai templom (1) disznótoros (1) divat (3) duna (1) Egyiptom (8) éjszaka (1) élmény (67) élményutazás (51) Erdély (10) esztena (2) Etna (3) félrelépés (1) fenntartható turizmus (1) fényképezőgép (2) férfi (1) férfiak (2) Film Tour (1) Firenze (1) földalatti (1) forum romanum (2) fotó (1) Franciaország (6) funivia (2) für emil (1) futások (7) gasztro (9) gdpr (1) GDPR (1) Giardini Naxos (2) Görögország (8) gór nagy mari (1) Grand Canyon (1) grund (1) gucci (1) Gyűrűk ura (1) hála (1) hanuka (2) hátizsákos turizmus (16) Heathrow (1) hegy (3) hegymászás (2) hely szelleme (4) heni süt neked (1) hepp (1) Hobbiton (1) hotel (10) Hotel de la Cité Carcassonne (1) Hotel Mermoz (1) Hotel Paris (2) Hot Water Beach Top 10 Holiday Park (1) idegenlégió (1) impro színház (1) johnny depp (1) jolallnekemavaros (27) (1) kaland (31) kapcsolat (1) Karácsony (2) karib tenger kalózai (1) Kartago tours (3) Keresztapa (2) két negyvenes csaj (10) kígyó (1) királylányok (7) kisváros (3) kisvörös (4) Kleopátra (1) kolbász (1) komboloi (1) komp (1) kraszkó zita (1) kutyák (1) ladys night (2) Languedoc-Roussillon (6) Las Vegas (3) Lazio (4) légió (1) lepkefogó (2) Letojani (1) Lipari szigetek (1) Liszt Ferenc 2B (1) lovi (1) Lufhthansa (1) Luxor (1) Madonna della Rocca (1) maffia (2) magamról (1) maraton (2) marosvásárhely (1) Marsa Alam (1) mary poppins (1) mazel tov (1) medve (8) megcsalás (1) Messina (1) metró (2) Midi Pyrenees (6) Milazzo (1) milf (1) mitfogunkittcsinálni (4) moszkva (1) n (2) nagyváros (25) Nápoly (6) náray tamás (1) naskalat (1) negyes-hatos villamos (2) negyvenesek (9) Nevada (3) newtourzealand (12) new york (4) Nílus (1) (18) nőgyógyász (1) nők (25) nyaralás (2) nyócker (1) Olaszország (18) olasz nő (1) olasz szilveszter (1) optika (1) őrült (1) otthon (2) pakolás (1) Palatinus (1) pálinka (3) panda (1) párizs (1) pesti metró (1) pesti nő (14) pezsgő (1) pillangókat kergető (3) pizza (1) poggyász (2) portugália (1) programok (3) puliszka (1) qatar (3) qatarairways (11) renta (1) repülés (2) repülős utazás (2) Róma (5) romantika (2) rouge (2) ruha (2) Sandra Bullock (1) Savoca (1) sebestyén balázs (1) shopping (1) Simple Red (1) stílusos utazás (48) stoppal a világban (9) Strip (2) St Michel de Lanes (2) szabályok (1) szakember (2) szállás (18) széchenyi (1) szentpétervár (1) szerelem (4) szerelempatak (1) szerető (1) szex (4) Szicília (7) sziget (13) szilveszter (3) színház (3) szűcs gabi (1) Taormina (3) taxi (1) Temptations (1) tenger (12) Thaiföld (1) tizenhetes villamos (1) tizes kulcs (1) történelem (2) Toulouse (1) trafó (1) túra (5) Új-Zéland (13) USA (2) utazás (85) vakáció (32) választás 2018 (4) város (26) vezuv (3) világjáró kalandok (33) villamos (1) VIP Lounge (1) vízesés (1) vonat (1) vörösmarty tér (1) wamp (1) wizzair (1) zoob kati (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása